Data: 21 maja 2025 r.
Miejsce: Centrum Szkoleniowo-Konferencyjne BusinessRoom, ul. T. Chałubińskiego 8, 00-613 Warszawa
Opis wydarzenia:
Warsztaty poświęcone są farmaceutycznym standardom żywienia klinicznego, zarówno w zakresie żywienia pozajelitowego, jak i dojelitowego. Spotkanie będzie doskonałą okazją do pogłębienia wiedzy teoretycznej, zdobycia praktycznych umiejętności związanych z przygotowywaniem mieszanin do żywienia pozajelitowego w aptece szpitalnej oraz wymiany doświadczeń z ekspertami.
Prowadzące:
- mgr farm. Gabriela Pierzynowska
- mgr farm. Paulina Bocian
- mgr farm. Paulina Maciuńska
Program warsztatów:
🔸 Część teoretyczna:
- 10:00–11:00 – Farmaceutyczne standardy żywienia klinicznego – omówienie (Gabriela Pierzynowska)
- 11:00–11:15 – Przerwa
- 11:15–13:15 – Aktywacja worków RTU – praktyczne aspekty i wykonanie mieszanin w aptece szpitalnej (Gabriela Pierzynowska, Paulina Bocian, Paulina Maciuńska)
🔸 Część praktyczna:
- 13:15–14:00 – Przerwa obiadowa
- 14:00–15:00 – Podawanie leków przez zgłębniki enteralne (Paulina Bocian)
- 15:00–15:15 – Test
🔹 Liczba miejsc jest ograniczona – obowiązuje limit uczestników.
🔹 Decyduje kolejność zgłoszeń – nie czekaj na ostatnią chwilę!
🔹 Termin przyjmowania zgłoszeń upływa 15 maja br.
Organizatorzy i partnerzy:
Partner wydarzenia: Fresenius Kabi
Patronat: Okręgowa Izba Aptekarska w Warszawie, Polskie Towarzystwo Farmaceutyczne
Zarejestruj się
Serdecznie zachęcamy do udziału – to doskonała okazja, aby poszerzyć swoją wiedzę i zadbać o zdrowie!